Logo
Print this page

ODBOJKAŠKOM MAGIJOM VALJEVKA MAGDALENA OBUĆINA KRČI PUT KA ZVEZDAMA Featured

magi prijem

foto oss Kad od malih nogu znaš šta hoćeš, potrudiš se da i drugi prepoznaju tvoj  talenat, i još važnije kada imaš volju, veru u sebe, mentalnu snagu i istrajnost, normalno je da napredak i sreća zakucaju na tvoja vrata.

Valjevku Magdalenu Obućinu(2007) odbojka je oduvek privlačila. Živahna, znatiželjna i  uporna, kao devojčurak  ušla je u svet odbojke već sa 11 godina i to u OK Valjevo. Prvi trener Rajko Stojanović je učio, hrabrio i podržavao Magdalenu, i kada je grmelo i Sunce pržilo. Rasla je mamima Magi kao pupoljak, i u svakom pogledu i  napredovala.

magi i rajko

Magdalenin talenat je pao u oči trenerima na letnjim odbojkaškim kampovima Play Volley, Volley Trend... Pohvale za rad i posvećenost  su joj donele prva mala priznanja, kao jednoj od najtalentovanijih devojčica.

magi 1

Oduvek hrabra i svoja, odvažno je odlučila da se osamostila. Upisala je  Sportsku  gimnaziju u Beogradu.

Dve godine posebnih izazova i iskušenja, donele su odluku i  vrhunac hrabrosti male lavice, zakucala je  na vrata šampionske Crvene zvezde.

magi obućina cz

foto ok cz Za razliku od mnogih vršnjakinja, dobila je zeleno svetlo, i počela je da trenira pod stručnim nadzorom Đorđa Pavićevića. Usledio je poziv i odlične partije u reprezentaciiji Beograda na prestižnim turniru mladih odbojkašica u srpskoj prestonici. Prošlog leta je potpisala ugovor o stipendiranju sa crveno belima, a već na jesen beleži prve nastupe za seniorski tim koji vodi  Milan Gršić. Nije joj bilo teško da proteklu sezonu igra na tri  fronta, za kadetkinje, juniorke i prvi tim Zvede, naprotiv veliko zadovoljstvo. A Nikola Rosić generalni direktor kluba iz Ljutice Bogdana, proslavljeni libero reprezentacije Srbije je takođe imao udela u dolasku Magi u Zvezdu, jer mu nije bilo teško da prepozna potencijal Valjevke.

magi i rosić   U aprilu ove godine Magdalena je  dobila poziv da igra za kadetsku reprezentaciju Srbije. Na kvalifikacionom turniru u Vrnjačkoj Banji od 8. do 14. aprila Srbija uspeva da izbori plasman kao drugoplasirana.

Kadetkinje Srbije su pobedile Severnu Makedeniju(3:0) i Češku(3:2).

magi svi

foto oks U borbi za prvo mesto u B grupi Holanđanke su slavile 3:2 posle nešto više od dva sata lavovske borbe. Magdalena je u meču sa "oranjem" bila je najbolje ocenjena igračica Srbije.

"Veliko iskustvo za sve nas je turnir u V. Banji. Igrale smo kako zahteva plavi dres. Moglo je i bolje, ali jasno nam je da ima prostora za napredak cele ekipe. Srećne smo zbog uspeha, i ponosne na našu selektorku Danijelu-Lelu-Kijac-Vulović. Najveća podršku stizala je od Lele kada je bilo najpotrebnije, Uvek je znala da  podigne moral ekipe, i vuče najbolje poteze u igri. Do jula i EP, ima dovoljno vremena da se još bolje spremimo i jurišamo na visok plasman, i borbu za medalju. Srbija će 12. put igrati na EP. Obavezuju nas osvojena odličja, do sada ukupno šest, po tri srebra i bronze. Potrudićemo se da budemo na visini zadatka, i da po ugledu na starije drugarice obradujemi Srbiju",  kaže za naš portal mlada Valjevka Magdalena Obućina.

Srbija će igrati je od 1. do 14. jula igrati u grupi sa domaćnom Rumunijom,  Slovenijom, Hrvatskom, Belgijom, Italijom, Španijom i Holandijom.

U drugoj grupi u Grčkoj u Heraklionu su pored domaćina Turska, Bugarska, Poljska, Mađarska, Finska i Litvanija.

magi smeč

foto oks Magdaleni se otvaraju vrata svetlosti, za sada u srpskom svetu odbojke.

Svetlost je prva dodirnula naša Valjevka, repezentativka Ana Lazarević, evropska šampionka, trostruka  prvakinje  Grčke  sa Olimpijaksom, a u Srbiji na tronu sa Crvenom Zvezdom, ovih dana u borbi za novu krunu u Rumuniji. Tanja Grbić je harala Francuskom sa Ljiljom Ranković, a prošle godine je osvojila i titulu u Mađarskoj. Maja Savić je donela prvi šampionski bal Želji iz Lajkovca.

Magdalena Obućina kreće stopama svojih sugrađanki. Volja i inspiracija postoje, put  je trnovit, zamke i iznenađenja vrebaju sa svih strana.

Tajna uspeha u životu je da voliš ono što radiš.

Za put do svetlosti su potrebni srce, pamet, intelekt, duša i ljubav. Sa dovoljno želje, puno rada, posvećenosti, istrajnosti i malo sreće, sigurni smo, na radost mama Ljiljine miljenice i svih što veruje u tebe, uspećeš Magi!

Latest from Dragan Ilić

Website Design © Filaks Music i PowerNet Solutions. All rights reserved.