Menu

zaglavlje

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN I BEOGRAD

VETERAN SIMKE HARA, OSVOJIO BALKAN …

Čovek retko posvećen tr...

MALAGI MILION EVRA  ZA FIBA LŠ,  OSVAJAČU  EVROLIGE SAMO 754.000 EVRA  VIŠE

MALAGI MILION EVRA ZA FIBA LŠ, OS…

Kako se i očekivalo koš...

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNIJI NA KORAK DO DESETOG  KLUPSKOG TROFEJA

ANA LAZAREVIĆ POSLE TITULE U RUMUNI…

  Navikla na titule...

MALAGA VEČERAS  SLAVI, TENERIFE SAMO UKRAS NA  TROFEJU FIBA LŠ

MALAGA VEČERAS SLAVI, TENERIFE SAM…

Polufinale plej-ofa F...

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM TRENEROM EVROPE IKADA, RASTE

CRNO BELA LJUBAV SA ŽOCOM, NAJVEĆIM…

Bez premca na Starom ...

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROMENI, "JURIŠAJU"  NA BEOGRAD I SRBIJU

SAVO MANOJLOVIĆ I POKRET KRENI-PROM…

  Na dan rušenja Sa...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

ILIĆI, ILI JESTE ILI NISTE...

  foto Instagram....

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA SVETU U IZBORU AKADEMIJE "LAUREUS"

NOVAK ĐOKOVIĆ PETI PUT NAJBOLJI NA …

Foto: JAVIER SORIANO / ...

Prev Next

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

CENTRI TROŠKA, PROBLEM VALJEVSKOG ŽIVOTA I SPORTA ! Featured

vdj 2

Iako je  kvalifikacioni turniri  za Olimpijske igre u Riju od 4.do 9.jula  košarkaška tema broj jedan, u Srbiji i eks SFRJ  nema dana da se ne govori o ABA ligi, reorganizaciji, efektima rada privilegovanih da budu samo centri troška, sposobni samo da prave račun bez krčmara, i pri tom nikome ne polažu račun za svoje "genijalne" promašaje.

Ugrožena Union Olimpije  je već poslal zahtev da se u ABA ligi i sledeće godine takmiči isti broj ekipa, odnosno 14, a iz Srbije je "stigao apel" za dodatnim proširenjem na 16 klubova
Ljubljančani su su svoj Slovenačkoj ligi ponovo uprskali. U konkurenciji 6 klubova su bili treći, da bi ih u polufinalu plej ofa izbacio novi šampion Zlatorog iz Laškog. Vicešampion je Helios iz Domžala, a prva  u regularnom delu Krka je treća. Dakle tek kao ćetvrta  Olimpija  samo sa vajld kartom može u postojeću ABa ligu sa 14 klubova. ABA liga je međutim već kompletiranu sa po 3 srpska, slovenačka, hrvatska, dva crnogorska, šampionima BiH i Makedonije. Ostaje famozno a14. mesto, oduzeto  Srbiji.

Najvažniji faktor u ABA ligi Srbija zemlja sa najviše osvojenih titula, akteuelni šamionom i vicešampionom lige, sa petim Partizanom i 10 Metalcem, zbog igre sa koeficijentima je izgubila četvrto mesto i sada bi trebalo da ima samo tri predstavnika, što bi bio apsurd bez presedana.

Prvo ako se već računaju famozni koeficejenti postavlja se pitanje zašto je zaobiđen plej of, gde Srbija ima ono što niko drugi nema, dovoljan broj pobeda za najbolji koeficejent u odnosu na sve druge države.

A  iz Srbije  prve zemlje košarke eks Jugoslavije  iznedrena  su dva predloga  na sednici Predsedništva Udruženja klubova KLS  da se ABA liga. Najpre je razmatran i prihvaćen predlog sa 14 klubova, odnosno da Srbija zadrži četiri  predstavnika: Partizan, Crvenu zvezdu Telekom, Megu i FMP. 

Ali Srbi po svom dobro "spremni na sve" su podržali i dodatni  predlog  za 16 klubova u regionalnom takmičenju,

"Za  Predsedništvo UK KLS prihvatljiva je i varijanta sa 16 klubova u ABA ligi, a  od kojih bi pet bilo iz Srbije" rekao nam je  direktor KLS Leon Deleon.

Valjevac očigledno svestan situacije u srpskoj klupskoj košarci sve podređeno zna se kome državnom projektu, niie  zaboravio razmišlja  i kao lokal patriota. U ABA ligi sa 16 klubova video je svoj grad i KK Metalac,iz jednostvanog razloga jer je obezbedio opstanak.

Valja podsetiti   u skaradnoj i neregularnoj srpskoj dvogrupnoj Super ligi Metalac je  bio “samo” peti.

Sve je bilo podređeno džavnom projektu  sa bolje obavešteni tvrde budžetom od 7 miliona evra, narodnih para u protekloj sezoni. Ništa nije prepušteno slučaju pa su dva ista kluba sa različitim imenima se našla u grupi sa Metalcom, predodređenim za odsrel pre početak lige.

Poraz od FMP-a u Valjevu Čovićev trojanac  predsednik  KK Metalac  Zoran Vraneš je iskoristio  da sa  još visprenijim Upravnim odborom(čast pojedinicima) u kome je  Zoran Jevremović-varteks poznatiji široj javnosti kao brat Mikija Jevremovića, za novu potvrdu besmisla za posao koji prima 1.000 evra! Preko noći smenjen je  Vladimir Đokić,  pored Dejana Milojevića trener već dve sezone bez premca na prostorima Balkana i šire, raćunajući naravno i Grčku.

Za razliku od Milojevića u plej ofu, Đokić je ostao bez šanse za popravni u Železniku i Metalac nije stigao do plej ofa.

Zaključak vezan za veći problem je lako izvući. Srbija zaslužuje po svim parametrima 5 mesta.

Problem je međutim što sada u Metalcu nema Vladimira Đokića.

Stvorio je tim  respekt po svim parametrima, sa igračima danas u Partizanu, sutra u Zvezdi, Evropi, a bio je i samo prvak Evrope!.

Iluzorno je očekivati sa majski tandem iz 2016, pegla nove smehotresne transfere po šemi Upravnog odbora, konačno u prilici  da se dokaže. Biće, pre da iznenada nestane kako se i pojavio.

Ali dug od koliko li stotina hiljada evra neće nestati, a nije ga stvorio ni na koji način Vladimir Đokić, već politika Upravnog odbora, na raspustu još mesec dana.

I već pomenutih razloga Metalac ne treba da igra ABA ligu, ali ima još jedan.

Od  izgradnje  Valjeske Arene neće biti ništa, jer potrebno je iskopati 15-20 miliona evra, umesto da se od nule gradi po sistemu ključ u ruke izgradi za 6-7 miliona evra, na površini od 6,500 kvadratnih metara, sa kapcitetom od 5.000 mesta, i u roku od samo godinu dana.

"Ujedinjenja valjevska vlast" je konačno progledala, okrenula se vraćanju po svaku cenu u život giganta prehrambeme industrije Srbijanke, po ugledu na državnom politikom danas ponovo moćan Krušik.

Međutimi dr Boško Đukanović,  najzsalužniji za Metalac u ABA ligi, dakle  neformalno prvi čovek KK Metalac  danas je po ličnom priznanju "državni nepijatelj" ali i dalje omiljen u regionu,  eks SFRJ i šire.

Niz kontradiktornosti će iznedriti  i nešto dobro za košarku i sport u celini, a poželjan  redosled odozgo naniže  trebalo bi ovako da  izgleda:

1. ABA liga se se igra se 16 ekipa i naravno sa Olimpijom i Metalcem i sa mogućnošću da klubovi zarade od prodaje tv prenosa ne kablovskom operateru Aren,i nego onom ko najviše ponudi i plati.

2. Vezano za sve gradove a samim tim u Valjevo i sportske klubove, bezuslovno i odmah ne smeju više biti  centar troška, i  u svakom trenutku motaju imaju plan i viziiju u šta, koliko ulažu. i kako im se to vraća.

3. Da do 7.jula gradjani  Valjeva budu obavešteni o svim detaljima poslovanja  sportskih klubova, bila pozitivna ili lnegativna( KK Metalac, FK Budućnost Krušik su najveći korisnici  narodnih para.

4. Da vlast u gradu Valjevu pošto utvrdi ko su sve centre troška, ustanovi  kriterijume na osnovu kojih neko  može  da bude član i koilko dugo da  vodi društvene -narodne sportske klubove, i naravno na koji način.

5. Konačno da centar troška bude usmeren na edukaciju mladih ljudi, sportista, naučnika, umetnika...organizovanje medjunarodnih sportskih i kulturnih lmanifestacija za mladima kao nosiocima posla i učesnicima.

6. Početak i završetak  izgradnje Valjevske  Arene po već pomenutim standardima.

7. Da gradska vlast u Valjevu nastavi sa pepoznavanjem vrednosti u sportu. Na Olimpisjke igre u Rio će Ana Subotić, Tamara Marković, i sigurno Miloš Teodosić najbolji košarakaš Evrope. Svi troje su  za neupućene, Valjevci, ali sa svojim gradom su u zanemarljivim kontaktima !

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas