Menu

zaglavlje

Specijalistička internistička ordinacija Dr Tomić Valjevo, V. Mišića 102. Tel: 014/228-321 i 065/228-3211

Kardiolog (Dr Đorđević) Telefon: 064/9700-041

INTERNISTIČKI PREGLEDI, GASTROENTEROLOGIJA, ENDOKRINOLOGIJA, ALERGOLOGIJA, DIJAGNOSTIKA, GASTROSKOPIJA,

KOLONOSKOPIJA, ULTRAZVUK ABDOMENA, SRCA, ŠTITASTE ŽLEZDE, DOPPLER KRVIH SUDOVA ABDOMENA

VALJEVAC, NOVINAR PEĐA MILINKOVIĆ GEN.SEK. AIPS EVROPA Featured

1 Predrag Milinkovic  I CharlesCamenzuli

Na Kongresu Asocijacije sportskih novinara svih kontinenata  u Seulu predsednik Udruženja sportskih novinara Srbije, Valjevac po ocu, Predrag Milinković, reporter i komentator  RTS-a  izabran je za generalnog sekretara te organizacije (AIPS Evropa).

Protivkandidat iz Grčke Sotiris Trandafilu je povukao kandidaturu uoči glasanja i aklamacijom je potvrđen izbor Milinkovića. Novi predsednik postao je Čarls Kamenzuli sa Malte, dok je pravo da u još jednom mandatu obavlja funkciju blagajnika dobio Murat Agdža iz Turske.

Tajnim glasanjem mesto u Izvršnom odboru AIPS Evrope obezbedili su Lev Rosošik (Rusija), Nastasja Marinina (Belorusija), Sotiris Trantafilu (Grčka), Đanfranko Kopola (Italija), Mihael Šuen (Austrija), Mihalis Gavrilidis (Kipar), Mark Ventuljak (Francuska) i Dumitru Graur (Rumunija).1 AIPS EUROPA PEĐA M GS

Nakon izbora za kontinentalnu organizaciju sutra će Svetska asocijacija sportskih novinara u Pjongčangu dobiti i novo rukovodstvo. Jedini kandidat za predsednika je Italijan Đani Merlo, već 12 godina na čelu AIPS-a.

Na otvaranju 80. Kongresa AIPS-a u Seulu lord Sebastijan Kou je govorio o aktuelnoj situaciji u atletici, doping skandalima, vraćanju poverenja u sport i dobroj organizaciji dvoranskog šampionata Evrope u Beogradu. Promocija Olimpijskih igara u Tokiju u velikoj meri bila je posvećena uslovima za rad koje će novinari imati na borilištima i medija centrima.

Više od 250 delegata iz 120 zemalja iz Seula se danas preselilo . Obišili su sportske objekte za Zimske Olimpijske igre 2018. U Pjončangu će biti održani izbori za Svetsku asocijaciju sportskih novinara.

Novi generalni sekretar AIPS Evrope poreklom Valjevac po ocu iz Babine Luke, Predrag Milinković je u proteklih 7 godina dva puta biran za člana Izvršnog odbora te organizacije i već tri godine je član Finansijske komisije Svetske asocijacije sportskih novinara. Milinković je uspešno organizovao sastanak Izvršnog odbora kontinentalne sekcije u Beogradu pre nekoliko godina, i bio je predavač na seminarima za novinare u Ankari, Atini i na Malti.

Zaposlen je u Sportskoj redakciji Radio televizije Srbije, maestralni reporter i komentator,  odbojke, automobilizma,  fudbala...

Peđa je vrhunski profesionalac, prepoznat kao častan, istinoljibiv,  odgovaran i objektivan član redakcije zahvaljujući pre svega Peđi,  sposobnoj da opravda slogan: "Vaše je pravo da znate istinu".

Novi posao u AIPS Evropa Peđa Milinković će radiće volonterski. Poznavajući ga ne sumnjamo će da dati sve od sebe da vrati  svetlost srpskom sportskom novinarstvo uvučenom u  blato, podaništva, i služenja silama mraka i moći.

Sigurno je da će zahvaljujući poziciji Generalnog sekretara AIPS Evropa,  učiniti dodatni napor da  i sportski novinari u Srbiji dobiju posredstvon evropskih fondova bar deo onoga što imaju  sve  druge kolege u EU i svetu, a što je njima  uskraćeno u svojoj zemlji Srbiji.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top
Info for bonus Review bet365 here.

VESTI

Pratite nas